vrijdag 27 oktober 2017

A nightmare on Elm Street

A nightmare on Elm Street

Wes Cravens originele versie van 1984 heeft menig nachtmerries veroorzaakt, ’t vastzitten in smurrie, het niet vooruitkomen en dan uiteindelijk op de hielen gezeten worden door een duister figuur.

Geen ontkomen toch? Geen manier van ontwaken, een vogel voor de kat…tenzij een held of liefje je uit de aandoenlijke situatie redt.

Frederick, aka Freddy, Charles Krueger, gespeeld door acteur Robert Englund vertolkt als geen andere de kleine sadistische moordenaar die het op tieners munt. Alsof tieners geen problemen genoeg hebben met zichzelf sluipt deze meedogenloze killer hun dromen binnen, sterven in je droom betekend resoluut echt sterven.

Aangezien Freddy en ik jeugdkamaraden zijn kent deze filmtopper weinig of geen geheimen voor mij.

De versie van 2010 daarentegen draaide op een sisser uit. Niet alleen was een ultieme veranderde Freddy te zien, gespeeld door acteur, Jackie Earle Haley, het plot van de film was volledig gewijzigd. De kwaadaardigheid waarmee Freddy gekenmerkt zijn slachtoffers stalkte en uiteindelijk de genadeslag toediende kreeg een clownesk tintje waardoor de film jammer genoeg flopt in vergelijking met de horrorklassieker uit ’84.



Geen opmerkingen: