zaterdag 23 januari 2016

Vive la republique



Bezeten. Soms is dat het correcte woord. Ik ben ervan bezeten. De media is een uitvergrote miserie magneet. Uiteindelijk horen we niets anders dan negatieve bijklanken, vluchtelingen, hongersnood...politici. Mensen hebben de tendens een verhaal in zijn essentie op te nemen, enkele persoonlijke details toe te voegen en te delen. Vooral dat laatste, dat massaal delen. Alsof we continu een goedkeuring zoeken voor wat we denken.

Mea Culpa.

Toen Vanrossem indertijd 'vive la republique' uitschreeuwde werd de man ten schande gezet, nu drieëntwintig jaar en talloze onnozele verkiezingen later lijkt zijn schreeuw terecht! We maken slechte keuzes, ontwikkelen een vorm van labiele aanhangers dat op hun beurt fanatiek hun 'idool' beschermen en dat beïnvloedt velen hun pogingen tot rationeel denken.

Mensen toch, omdat uw vader een slager/bakker/seriemoordenaar...enz is, hoeft u dat toch niet te zijn? Omdat uw baas een rokkenjager is, hoef je toch geen rok te dragen? We hebben keuze, moeten ouderwetse tradities verbreken en daarom;

2018, is de datum, als ons land tegen dan nog niet verzwolgen is onder de vluchtelingenstroom, dat we opnieuw een poging ondernemen op de juiste politieker te mikken. Lokaal en Nationaal.

Let the games begin

...

Geen opmerkingen: