zondag 20 juni 2021

Money money money...

 

Geld maakt niet gelukkig.

Akkoord. Maar het maakt het verdomd gemakkelijk als je het hebt. Ik las een artikel over de Canadese multimiljonair Rod Baker en diens oogverblindende vrouw Ekatarina. Zij vlogen (een reis dat ongeveer € 80.000 kostte) naar het afgelegen Beaver Creek in Canada om als eerste het Moderna vaccin te ontvangen.

Het vaccin was bedoeld om de kwetsbare groep ginds te beschermen. Rod zal gedacht hebben dat zijn leven en dat van zijn echtgenote meer waard was dan dat van de doorsnee mens.

De boete die beide kregen voor die daad is de belachelijke som van € 1555. Waarschijnlijk zal hij de overheid nog een fooi hebben gegeven door het bedrag netjes af te ronden.

Meesteroplichter is ongelukkig.

De 3,4 miljoen euro dat Sihame aan onze eigen snuggere overheid wist te ontfutselen is niet min. Maar kijk ocharme hoe ongelukkig het kind nu is. Tot het einde van haar politiek termijn mag Sihame in ziekteverlof blijven met maar € 6000 per maand. Geen idee hoe ze zal rondkomen! Misschien kan ze raad vragen aan de vele mensen die moeten rondkomen met een minimuminkomen. Ervan uitgaande dat ze nog in België verblijft en niet moet bekomen in het zonnige Spanje van haar doldwaze avontuur.

Geld maakt gek maar niet op Mars.

Elon Musk weet op zijn beurt dan geen raad met de rijkdom die hij heeft verworven. Hij droomt ervan zijn geluk te vinden op Mars. Begrijpelijk nu onze eigen planeet zo stilletjes aan genoeg heeft van ons. Toch. We hebben de geheimen van onze diepste oceanen nog niet ontdekt omdat er geen apparatuur voor is ontwikkeld. Welke prachtige creaturen leven daar?  Hoe kunnen we onze regenwouden beschermen? Diersoorten in ere houden? Of simpelweg onze grote ecologische voetstap verminderen?

Geen nood Elon Musk zal ons wel raad sturen vanop Mars.




Geen opmerkingen: