maandag 1 februari 2021

gewoon, de zoveelste mening

 

Zeeleeuwen sterven aan kanker, de blauwe vinvis bedreigd door drukke scheepvaart en er zijn 70% minder haaien en roggen in onze wereldwijde oceanen.

 

Vreemd. Vreemd hoezeer wij deze Coronacrisis bekijken als iets abnormaals terwijl het de gewoonste zaak van de wereld zou moeten zijn. Ik hou van de natuur. Van de vele bomen die rust uitademen en waar ik kan blijven naar kijken. Hoelang ze zullen blijven? Dat weet niemand want ze worden massaal gekapt en de ontstane ruimte wordt vol gebetonneerd. Kleine stukjes paradijs vol wilde bloemen worden aan de lopende meter vernietigd voor dezelfde reden. De bijen sterven…en de mensheid vraagt zich af waarom?

Er werden in totaal 200 neushoorns minder gestroopt vorige jaar. Wauw. Moet dit nu echt goed nieuws betekenen? Zodoende worden er elk jaar nog duizenden dieren gedood. Waarvoor? Omdat de mens nu eenmaal een luxedier is en wilt wat ze niet kan krijgen. Doden is een minimumprijs voor weelderige luxe en absolute absurditeit.

Zeeleeuwen sterven niet zomaar aan kanker. Toch? De bullschit over de natuurlijke selectie zal ik niet eens aanvechten, want per definitie vind ik deze ronduit belachelijk. Deze dieren sterven aan kanker door vervuiling van de oceanen. Er varen per dag duizenden boten door hun leefgebied. De blauwe vinvis wordt om exact dezelfde reden bedreigd. Na jaren overbevissing kan deze vriendelijke reus zich niet meer verder ontwikkelen. Ze wordt gesmoord in plastiek en vunzigheid.

Haaien en roggen worden overbevist. Hun vinnen afgesneden en de rest van het dier wordt overboord gegooid. Het zwemmen wordt hun onmogelijk gemaakt waardoor ze stikken. Een vreselijke dood voor een dier dat zelfs geen geluid kan maken wanneer het vlijmscherpe mes hun vlees doorboord.

Coronacrisis is een topprioriteit. Want mensen vrezen de dood. De luidste stemmen en meningen worden gehoord wanneer het menselijk ras in nood verkeert. Toch blijven we vliegtuigen en boten nemen alsof er niets aan de hand is. Vertel me eens mensen, als jullie zelf nog geen respect hebben voor de medemens. Hoe kunnen jullie dan ooit de natuur respecteren?  

Onze huidige nachtmerrie staat gelijk aan de nachtmerrie dat moeder natuur al jaren bevecht.  Het zogenaamde meest intelligent zoogdier op deze aardkloot delft zijn eigen graf.

Geen opmerkingen: